Gergő barátommal elindítottuk az általunk létrehozott 2048 THE BOARD GAME nevű társasjáték Kickstarter kampányát.

  • Mi az a Kickstarter?

A Kickstarter egy közösségi finanszírozási felület. A közösségi finanszírozás (crowdfunding) egy olyan modell, amiben egymástól független személyek –  akiket mindössze az köt össze, hogy hisznek egy projekt sikerében –  saját hálózataikon keresztül, közös erőfeszítéssel járulnak hozzá egy kezdeményezés megvalósulásához.  

kickstarter-logo-light

Az eredetileg üzleti modell története az 1800-as évekre nyúlik vissza és Pulitzer nevéhez, pontosabban újságja olvasóihoz köthető, akik a Szabadság szobor talapzatának befejezésre adták össze ily módon a pénzt. Összesen 125 000-en támogatták, kevesebb, mint 200 forintnak megfelelő dollárral, egy ma már az USA szabadság iránti törekvését szimbolizáló szobor létrejöttét. Ma már nem csak adományt adnak és nem csak közösségi célokra ilyen módon. Úgymond adomány helyett előfinanszírozzák a gyártást, így kezdő vállalkozások, művészek, kockázat és befektetés nélkül tudnak létrehozni csodás dolgokat, amelyekre valós igény van.

  • Kinek, mi jut eszébe a közösségi finanszírozásról?

Nekem ez: Ha van egy ötletem, életem ötlete amiben hiszek és maximálisan ki tudok állni mellette, és erős késztetés, vágy van bennem hogy megvalósítsam azt, de arra jövök rá hogy a vágyaim olyan grandiózusak, hogy egyedül nem vagyok képes véghez vinni, finanszírozni, mit tehetek?

Klassz korban élek, mert manapság a technika, a közösségi média, az informatika a földön élő összes embert  összeköti és a hasonlóan gondolkodó emberek összefogásából megvalósulhat egy olyan ötlet, amit enélkül talán  képtelenség lenne összehozni.

Így nem a tőkeerőn vagy tőkeerős gyártón vagy kiadón múlik egy projekt sikere, hanem az emberek döntik el hogy ez jó ötlet vagy sem. Nem egyvalaki, egy asztal mögött dönt úgy, hogy igen vagy nem.

  • A 2048 THE BOARD GAME társasjátékról röviden:

14881534_10210887274715635_2047109019_o

Egyedülálló játék metódust találtunk ki, amely olyan klasszikusokat ötvöz, mint a kártya- és memóriajátékok és a matematikai valamint a 2048 jellegű játékok. Olyan játékot hozunk létre amely megreformálja a memória játékokat. Nem lehet megunni, folyamatosan lehet benne fejlődni. Mindezek mellett egyedülállóan hat a vízuális memóriára.  Vizuális művészként és rajzoktatóként állíthatom, hogy egy olyan játékot sikerült összeraknunk, amely teljes elmét igényel! Egyensúlyba kell hoznod a bal és jobb agyféltekédet ahhoz, hogy sikeresen tudj vele játszani.

A legnehezebb feladatunk az volt hogy hogyan kommunikáljuk a szenvedélyünket és a víziónkat, meglátásainkat és álmainkat.

A tesztek során több, mint 95% -ban pozitív visszajelzést kaptunk ami teljesen különlegesnek számít a társasjátékok világában. És mindenki csak annyit kérdezett, hogy játszhat-e még egyet?

Számomra a társasjáték szó új értelmet kapott!

A legnagyobb társasjáték az ÉLET!

Élvezzük hát a játékot!

Mi az eddigi munka minden folyamatát nagyon élveztük és nagy lelkesedéssel végeztük el. Rendkívüli örömünkre szolgál, hogy már ennyi embernek, hoztunk élményekkel teli perceket a tesztjátékok során. (Nézd csak meg az oldalon a videóban!) Akkor fogjuk a projektet igazán sikeresnek érezni, ha ez a fajta játékélmény több ezer további emberhez eljut a világon.

A kampányunk linkje: https://www.kickstarter.com/projects/vivify-entertainment/2048-the-board-game

Kérünk segíts ebben azzal, hogy megosztod ezt a bejegyzést.

Köszönjük szépen!

 

Vélemény, hozzászólás?